Mira v Trstu

Tržaška pisateljica in zgodovinarka gledališča Dr. Bogomila Kravos, ki se je l. 2014 pridružila SC PEN in Krogu Mire, je zarisala, organizirala in tudi vodila literarni večer v Trstu, posvečen prvi Mirini nagrajenki, ge. Jolki Milič, ter njenim „izbrankam“, pisateljicam in pesnicam z obeh strani meja. Udeleženci večera so poleg tega slavili novo pridobitev – izbor pesmi Barbare Korun, ki je ravno izšel v italijanščini v nagrajenkinem prevodu.


Sedmi marec in predpraznični večer sta pravi čas za predstavitev Mire, ženskega odbora slovenskega centra PEN v tržaškem okolju in za srečanje s književnicami Nežo Maurer, Jolko Milič, Bredo Smolnikar, Tatjano Pregl Kobe, Alenko Rebula, Stanislavo Repar, Barbaro Simoniti, Suzano Tratnik, Ireno Žerjal in Barbaro Korun. Predstavile se bodo osebno in s svojimi deli, slednja tudi s svojim sveže pridobljenim izborom pesmi v italijanščini. Na večeru bo posebej opomenjena odličnost Jolke Milič, Mirine prve nagrajenke; beseda bo tekla predvsem o njeni neprecenljivi posredniški vlogi, njenih prevodih in kritičnih mislih. Pred nami se bo razgrnila ustvarjalnost v svoji najžlahtnejši, tokrat ženski literarni pojavnosti.


M I R A

kdajkdajkdaj
7. 3. 2014 ob 18.30 uri
kjekjekjekjekjekje
T R S T, Gregorčičeva dvorana,
Ul. sv. Frančiška 20 / San Francesco 20
kajkajkajkajkajkajkajkajkaj
Literarni večer MIRE, ženskega odbora SC PEN
kdokdokdokdokdokdokdokdokdokdo
Jolke MILIČ in svoje gostje bo predstavila Bogomila KRAVOS
plusplusplusplusplusplusplusplusplusplusplus
»Obstaja neka starost, ko učimo to, kar vemo; a zatem pride druga, ko učimo tisto, česar ne vemo: to se imenuje raziskovanje. Sedaj morda prihaja starost neke druge izkušnje: izkušnje, kako se naučenega rešiti, pustiti, da deluje nepredvidljivo predelovanje, ki ga usedlini znanj, kultur, verovanj, ki smo jih prešli, vsili pozaba.« R. Barthes, Leçon.
Dogodek bo potekal v slovenščini – s prevajalskim posredovanjem v italijanščini. Vljudno vabljeni!
Vaša Mira.


Comments are closed.