POROČILO O DELU V LETU 2019

MIRINI STEBRI – PRIREDITVE SLOVENSKIH in GOSTUJOČIH KNJIŽEVNIC/KNJIŽEVNIKOV V SLOVENIJI – SEZNAM KRONOLOŠKO

 1. 28. januar 2019 – večer s koroško književnico mag. Amino Majetič, ki je predstavila zastopanost književnic v antologijah slovenske književnosti. Uvod k temi je predstavila Tanja Tuma, nato je sledilo predavanje in predstavitev pesnice ter diskusija s publiko.
 2. 15. februar 2019 – V dvorani DSP/PEN smo pripravili spominski literarni večer Upor Judith Rodriguez. Ob spominjanju velike pesnice in članice avstralskega PEN je o njej spregovorila Tanja Tuma, njene pesmi pa prevedla in brala Neža Vilhelm.
 3. 4. marec. 2019 ob 11h – Tradicionalna Mirina tiskovna konferenca pred 8. marcem je gostila iransko novinarko, blogerko in zagovornico človekovih pravic Shivo Nazar Ahari, ki biva v Ljubljani pod okriljem programa ICORN – mesta zatočišča preganjanim pisateljev. ICORN je predstavila koordinatorka Jasmina Riher, tiskovno konferenco, ki je potekala v angleščini, slovenščini in farsiju pa je vodila Tanja Tuma.
 4. 6. marec 2019 – članica odbora Mire Meta Kušar je v koprodukciji s Cankarjevim domom in v so-organizaciji Društva slovenskih pisateljev pripravila spominski večer na umrle člane DSP in PEN z naslovom Spomin na njih, naš spomin. Povezava do dogodka https://www.cd-cc.si/kultura/literatura-in-humanizem/spomin-na-njih-nas-spomin.
 5. 23. marec 2019 – Mira je sodelovala na filmskem festivalu Hiša strpnosti, kjer je v pred projekcijo filma Nepokorščina pripravila pogovor s pisateljico Suzano Tratnik. Pogovor smo zaradi časovne stiske prestavili po projekciji.
 6. 3. april 2019 – literarni večer z Lidijo Dimkovsko, prejemnico nagrade EULP in Zoranom Pevcem je vodila Miriam Drev.
 7. 8. april 2019 – večer s francosko pesnico Lindo Mario Baros, prejemnice prestižnih knjižnih nagrad med drugim Prix Appolinaire, ki ga je vodila slovenska pesnica in književnica Barbara Pogačnik. Večer je potekal v dvorani DSP/PEN.
 8. 9. maj 2019 – v so-organizaciji Slovenske matice strokovni posvet Kako pisci občutimo kritiko?, ki je potekal v Trubarjevi hiši literature med 9. in 16. uro. Nastopili so: dr. Ignacija Fridl Jarc – Metodološki vidiki literarne kritike – nekoč in danes, dr. Igor Divjak: Nenasilni odpor v poeziji in kritiki: Ob pesmi Srečka Kosovela Italijanska kultura, Petra Koršič: Umetnost kritike je kritikova odgovornost: Kritik se bo zagovarjal pri svoji vesti, mag. Suzana Tratnik: Neomadeževana pisava, dr. Miran Možina: Literarna kritika s psihoterapevtskega vidika, Maja Gal Štromar: Literarna kritika med korektnostjo, krutostjo in kreativnostjo: Pogled pisateljice, mag. Gabriela Babnik: Kritiški prostor v javnosti danes, Meta Kušar: Svoboda kritike, svoboda ustvarjalca in Tanja Tuma, ki je posvet tudi povezovala, s prispevkom Zakaj bi jih (nas) preštevali? Po posvetu sta bila v Vrabcu Anarhistu objavljena prispevka Mete Kušar in Tanje Tuma, odziv oziroma grob napad na vsebino posveta pa smo doživeli tudi s strani portala LUD Literatura, in sicer poročilo izpod peresa Silvije Žnidar Kritika kritike kritikov ali kdo koga/komu sodi? https://www.ludliteratura.si/kritika-komentar/porocilo/kritika-kritike-kritikov-ali-kdo-koga-komu-sodi/
 9. 7. 6. 3019 – Noč knjigarn: V sodelovanju z Društvom slovenskih založnikov so avtorji in avtorice odbora Mire nastopili po Sloveniji, in sicer: v Celju Matej Kranjc – Mladinska knjiga, Tanja Tuma – Knjigarna Antika.
 10. 10. 9. do 12. 9. 2019 – trije nastopi slovaškega pesnika Erika Jakuba Grocha in Stanislave Chrobakove Repar v Mariboru, Ljubljani in Kopru. Glavni dogodek z nagrajenko mire za leto 2018 Stanislavo Chrobakovo Repar je bil v Ljubljani, 11. 9. v knjigarni Sanje.
 11. 25. 9. 2019 V sodelovanju s Slovensko matico smo začeli cikel predavanj Znamenite Slovenke, prva na vrsti je bila igralka Avgusta Danilova, o kateri sta predavali dr. Katja Mihurko Poniž in dr. Bogomila Kravos. Predavanja so posneta in bodo dosegljiva na spletnih straneh Mire in Matice.
 12. 23. 10. 2019 drugo predavanje iz cikla Znamenite Slovenke o slikarki Mari Kralj – v sodelovanju s Slovensko matico.
 13. 4. 11. 2019 ob 17.00 – v Rdeči dvorani Mestne hiše Na okrogli mizi bodo sodelovali Boris A. Novak, Nikolai Jeffs, Svetlana Slapšak in Tanja Tuma. Pogovor bo vodil Iztok Simoniti.
 14. 16. 12. 2019 ob 18.00 v dvorani Slovenske matice v sodelovanju z Rotary klubom Ljubljana NIKE pogovor o slovenščini med izzivi globalizacije in ohranitvi. Vodila bo Tanja Tuma z gosti z Univerze v Ljubljani, Slovenske matice, Društva slovenskih založnikov in industrije.

MIRINI STEBRI – LITERARNA NAGRADA MIRA 2018

 1. Skladno s pravilnikom nagrade mira https://www.mira.si/pravilnik/, je bila k sodelovanju povabljena nova žirija za obdobje treh let, 2019-2022. Člani so: dr. Vesna Mikolič, dr. Igor Divjak, Petra Koršič, Tatjana Pregl Kobe in lanska nagrajenka dr. Stanislava Chrobáková Repar.
 2. Razpis za Literarno nagrado MIRA 2019 je pripravljen in odposlan dne 20. 5. 2019.  Objavila so ga vsa večja javna občila septembra. Rok za oddajo predlogov je bil 31.8.2019.
 3. Žirija v novi sestavi se je sestala 11.9.2019 in za predsednico izvolila Petro Koršič. Odprli so prispele predloge ter za nagrajenko izbrali Nedo Rusjan Bric. Nominiranke so objavljene v brošuri nagrade, ki je dosegljiva na spletni strani https://www.mira.si/spomin-na-luizo-pesjakovo-in-podelitev-nagrade-mira/ Zapisnik sestanka žirije je na voljo v pisarni SC PEN.
 4. Sklepna slovesnost se je odvijala 7. 10. 2019 ob 19.30 v Štihovi dvorani Cankarjevega doma, ki je tudi koproducent dogodka. Letos je bil v znamenju spomina na Luizo Pesjakovo in njenega romana Beatin dnevnik, ki je letos izšel v ponatisu s spremno študijo dr. Urške Perenič, glasbeno je dogodek podprl Slovenski kulturni center iz Berlina s samospevi iz konca 19. stoletja. Objava dogodka, ki je napolnil dvorano, je na voljo https://www.cd-cc.si/kultura/literatura-in-humanistika/spomin-na-luizo-pesjakovo.

MEDNARODNO SODELOVANJE – MIRINA GOSTOVANJA

Seznam dogodkov:

 1. Med 23. 5. in 25. 5. so članice odbora Mira obiskale Berlin in Hamburg, kjer so imele dva dogodka – 23. 5. 2019 ob 19.00 v Hiši Poezije v Berlinu, Knaackstraße 97 (Kulturbrauerei), 10435 Berlin, in dan kasneje v Lesesaal Hamburg ob 19.30. Pisateljice Gabriela Babnik, Miriam Drev, Darja Korez in Tanja Tuma so brale svoja dela v slovenščini, v nemščini je odlomke interpretiral nemški igralec Urs Remond. Ob klavirski spremljavi Gregorja Jagodica je slovenske samospeve odpel baritonist Miha Brkinjač. Ob dogodku je odbor Mira v sodelovanju s Slovenskim kulturnim centrom v Berlinu izdal brošuro Starke Stimmen. Dogodka je v nemščini povezovala Tanja Tuma in je potekal v sodelovanju med slovenskim in nemškim PEN centrom, v so-organizaciji s Slovenskim kulturnim centrom pri Veleposlaništvu RS v Berlinu.

Ob tej priložnosti smo v sodelovanju s Slovenskim kulturnim centrom v Berlinu izdali brošuro z vzorčnimi prevodi, prevajalec Boštjan Dvorak, z naslovom Starke Stimmen, Slowenische Autorinnen in Hamburg und Berlin – aus dem Kreis von PEN-Klub Mira.

 • 6. 6. 2019 – Barbara Pogačnik se je udeležila branja v Parizu na Marché de la Poesie ter se srečala z Ženskim odborom francoskega PEN. Poročilo je na voljo v pisarni PEN. Gostovanje je nadomestilo načrtovan obisk knjižnega sejma Salon du livre, kjer naj bi se predstavila Stanka Hrastelj in Barbara Pogačnik. Obisk sejma smo prestavili, saj pesnici nista bili vključeni v program JAKRS.
 • Vseh drugih aktivnosti, ki smo jih načrtovali v sklopu mednarodnega sodelovanja ob razpisu za leto 2019, t.j.  udeležba na mednarodnem kongresu PEN v Manili, obisk edinburškega knjižnega festivala, in predstavitev poezije Mete Kušar na Dunaju, nismo izvedli. Razlogi so v pomanjkanju sredstev oziroma njih prerazporeditev na druge aktivnosti mednarodnega sodelovanja v sklopu slovenskega PEN.
 • Obisk puljskega knjižnega sejma Sa(n)jam knjigu decembra 2019 še načrtujemo.

MEDIJSKI ODZIVI NA PROGRAMSKE ENOTE

Medijski odzivi na Mirine dogodke so vedno bolj uspešni in odmevni.

Objave o razpisih, dogodkih in avtoricah je mogoče najti spletni straniwww.mira.si

in na FB strani

https://www.facebook.com/search/top/?q=mira%20%C5%BEenski%20odbor%20sc%20pen&epa=SEARCH_BOX.

Obe strani pro bono za ŽO SC PEN Mira ureja prevajalka Neža Vilhelm.

Medijske objave – povezave

Novice, Bojan Wakounig, Intervju: Amina Majetič

http://www.novice.at/novice/intervju/intervju-amina-majetic-pesnica-in-glasbenica-nepredstavljivo-s-cim-so-se-pisateljice-vse-ukvarjale/

Vrabec Anarhist, Neža Vilhelm, V spomin ob rojstnem dnevu

RTVSLO – Iranska novinarka

https://www.rtvslo.si/kultura/knjige/iranska-novinarka-siva-nazar-ahari-o-zivljenju-v-ljubljani-tu-sem-nasla-svoj-mir-in-svobodo/481703

Total Slovenia News

https://www.total-slovenia-news.com/lifestyle/3165-persecuted-iranian-journalist-finds-new-home-in-ljubljana

Zadnje novice

http://zadnjenovice.info/news/iranska-novinarka-siva-nazar-ahari-o-zivljenju-v-ljubljani?uid=465220

Marijan Zlobec

Objava o gostovanju v Berlinu

https://www.rtvslo.si/kultura/knjige/zenski-odbor-slovenskega-centra-pen-gostoval-v-berlinu-in-hamburgu/489617

Objave o nagradi mira – oktober 2019

https://www.sta.si/2684426/nagrada-mira-za-nedo-rusjan-bric
https://www.delo.si/kultura/knjiga/osma-lavreatka-neda-rusjan-bric-235565.html
https://4d.rtvslo.si/arhiv/kultura/174642886
https://www.dnevnik.si/kultura/knjiga
http://www.ung.si/sl/novice/2092/nagrada-mira-za-nedo-rusjan-bric/
https://robin.si/index.php/lokalno/kultura/item/6500-letosnja-mira-novogoriski-reziserki-in-igralki-nedi-rusjan-bric
https://www.nova-gorica.si/v-srediscu/2019101015412764/Odmevna-nagrada-mira-mag.-Nedi-Rusjan-Bric/
https://www.primorski.eu/kultura/nagrada-mira-nedi-rusjan-bric-BF362245
http://veza.sigledal.org/prispevki/nagrada-mira-za-nedo-rusjan-bric

RAZNO – novo vodstvo Mire

Člani in članice Ženskega odbora Mira smo se 30. 9. 2019 zbrali v prostorih DSP/PEN na letnem zboru ter izvolili novo predsednico in članice Upravnega odbora, saj je prejšnjim predstavnicam skladno s pravili delovanja odbora potekel triletni mandat.

Izvoljene so bile:

Gabriela Babnik Outtara – predsednica

Miriam Drev – članica UO

Tanja Tuma – članica UO

Helena Kraljič – članica UO,

POROČILO O DELU V LETU 2019 – obdobje od januarja do konca leta

Ljubljana, 4.11.2019

MIRINI STEBRI – PRIREDITVE SLOVENSKIH in GOSTUJOČIH KNJIŽEVNIC/KNJIŽEVNIKOV V SLOVENIJI – SEZNAM KRONOLOŠKO

 1. 28. januar 2019 – večer s koroško književnico mag. Amino Majetič, ki je predstavila zastopanost književnic v antologijah slovenske književnosti. Uvod k temi je predstavila Tanja Tuma, nato je sledilo predavanje in predstavitev pesnice ter diskusija s publiko.
 2. 15. februar 2019 – V dvorani DSP/PEN smo pripravili spominski literarni večer Upor Judith Rodriguez. Ob spominjanju velike pesnice in članice avstralskega PEN je o njej spregovorila Tanja Tuma, njene pesmi pa prevedla in brala Neža Vilhelm.
 3. 4. marec. 2019 ob 11h – Tradicionalna Mirina tiskovna konferenca pred 8. marcem je gostila iransko novinarko, blogerko in zagovornico človekovih pravic Shivo Nazar Ahari, ki biva v Ljubljani pod okriljem programa ICORN – mesta zatočišča preganjanim pisateljev. ICORN je predstavila koordinatorka Jasmina Riher, tiskovno konferenco, ki je potekala v angleščini, slovenščini in farsiju pa je vodila Tanja Tuma.
 4. 6. marec 2019 – članica odbora Mire Meta Kušar je v koprodukciji s Cankarjevim domom in v so-organizaciji Društva slovenskih pisateljev pripravila spominski večer na umrle člane DSP in PEN z naslovom Spomin na njih, naš spomin. Povezava do dogodka https://www.cd-cc.si/kultura/literatura-in-humanizem/spomin-na-njih-nas-spomin.
 5. 23. marec 2019 – Mira je sodelovala na filmskem festivalu Hiša strpnosti, kjer je v pred projekcijo filma Nepokorščina pripravila pogovor s pisateljico Suzano Tratnik. Pogovor smo zaradi časovne stiske prestavili po projekciji.
 6. 3. april 2019 – literarni večer z Lidijo Dimkovsko, prejemnico nagrade EULP in Zoranom Pevcem je vodila Miriam Drev.
 7. 8. april 2019 – večer s francosko pesnico Lindo Mario Baros, prejemnice prestižnih knjižnih nagrad med drugim Prix Appolinaire, ki ga je vodila slovenska pesnica in književnica Barbara Pogačnik. Večer je potekal v dvorani DSP/PEN.
 8. 9. maj 2019 – v so-organizaciji Slovenske matice strokovni posvet Kako pisci občutimo kritiko?, ki je potekal v Trubarjevi hiši literature med 9. in 16. uro. Nastopili so: dr. Ignacija Fridl Jarc – Metodološki vidiki literarne kritike – nekoč in danes, dr. Igor Divjak: Nenasilni odpor v poeziji in kritiki: Ob pesmi Srečka Kosovela Italijanska kultura, Petra Koršič: Umetnost kritike je kritikova odgovornost: Kritik se bo zagovarjal pri svoji vesti, mag. Suzana Tratnik: Neomadeževana pisava, dr. Miran Možina: Literarna kritika s psihoterapevtskega vidika, Maja Gal Štromar: Literarna kritika med korektnostjo, krutostjo in kreativnostjo: Pogled pisateljice, mag. Gabriela Babnik: Kritiški prostor v javnosti danes, Meta Kušar: Svoboda kritike, svoboda ustvarjalca in Tanja Tuma, ki je posvet tudi povezovala, s prispevkom Zakaj bi jih (nas) preštevali? Po posvetu sta bila v Vrabcu Anarhistu objavljena prispevka Mete Kušar in Tanje Tuma, odziv oziroma grob napad na vsebino posveta pa smo doživeli tudi s strani portala LUD Literatura, in sicer poročilo izpod peresa Silvije Žnidar Kritika kritike kritikov ali kdo koga/komu sodi? https://www.ludliteratura.si/kritika-komentar/porocilo/kritika-kritike-kritikov-ali-kdo-koga-komu-sodi/
 9. 7. 6. 3019 – Noč knjigarn: V sodelovanju z Društvom slovenskih založnikov so avtorji in avtorice odbora Mire nastopili po Sloveniji, in sicer: v Celju Matej Kranjc – Mladinska knjiga, Tanja Tuma – Knjigarna Antika.
 10. 10. 9. do 12. 9. 2019 – trije nastopi slovaškega pesnika Erika Jakuba Grocha in Stanislave Chrobakove Repar v Mariboru, Ljubljani in Kopru. Glavni dogodek z nagrajenko mire za leto 2018 Stanislavo Chrobakovo Repar je bil v Ljubljani, 11. 9. v knjigarni Sanje.
 11. 25. 9. 2019 V sodelovanju s Slovensko matico smo začeli cikel predavanj Znamenite Slovenke, prva na vrsti je bila igralka Avgusta Danilova, o kateri sta predavali dr. Katja Mihurko Poniž in dr. Bogomila Kravos. Predavanja so posneta in bodo dosegljiva na spletnih straneh Mire in Matice.
 12. 23. 10. 2019 drugo predavanje iz cikla Znamenite Slovenke o slikarki Mari Kralj – v sodelovanju s Slovensko matico.
 13. 4. 11. 2019 ob 17.00 – v Rdeči dvorani Mestne hiše Na okrogli mizi bodo sodelovali Boris A. Novak, Nikolai Jeffs, Svetlana Slapšak in Tanja Tuma. Pogovor bo vodil Iztok Simoniti.
 14. 16. 12. 2019 ob 18.00 v dvorani Slovenske matice v sodelovanju z Rotary klubom Ljubljana NIKE pogovor o slovenščini med izzivi globalizacije in ohranitvi. Vodila bo Tanja Tuma z gosti z Univerze v Ljubljani, Slovenske matice, Društva slovenskih založnikov in industrije.

MIRINI STEBRI – LITERARNA NAGRADA MIRA 2018

 1. Skladno s pravilnikom nagrade mira https://www.mira.si/pravilnik/, je bila k sodelovanju povabljena nova žirija za obdobje treh let, 2019-2022. Člani so: dr. Vesna Mikolič, dr. Igor Divjak, Petra Koršič, Tatjana Pregl Kobe in lanska nagrajenka dr. Stanislava Chrobáková Repar.
 2. Razpis za Literarno nagrado MIRA 2019 je pripravljen in odposlan dne 20. 5. 2019.  Objavila so ga vsa večja javna občila septembra. Rok za oddajo predlogov je bil 31.8.2019.
 3. Žirija v novi sestavi se je sestala 11.9.2019 in za predsednico izvolila Petro Koršič. Odprli so prispele predloge ter za nagrajenko izbrali Nedo Rusjan Bric. Nominiranke so objavljene v brošuri nagrade, ki je dosegljiva na spletni strani https://www.mira.si/spomin-na-luizo-pesjakovo-in-podelitev-nagrade-mira/ Zapisnik sestanka žirije je na voljo v pisarni SC PEN.
 4. Sklepna slovesnost se je odvijala 7. 10. 2019 ob 19.30 v Štihovi dvorani Cankarjevega doma, ki je tudi koproducent dogodka. Letos je bil v znamenju spomina na Luizo Pesjakovo in njenega romana Beatin dnevnik, ki je letos izšel v ponatisu s spremno študijo dr. Urške Perenič, glasbeno je dogodek podprl Slovenski kulturni center iz Berlina s samospevi iz konca 19. stoletja. Objava dogodka, ki je napolnil dvorano, je na voljo https://www.cd-cc.si/kultura/literatura-in-humanistika/spomin-na-luizo-pesjakovo.

MEDNARODNO SODELOVANJE – MIRINA GOSTOVANJA

Seznam dogodkov:

 1. Med 23. 5. in 25. 5. so članice odbora Mira obiskale Berlin in Hamburg, kjer so imele dva dogodka – 23. 5. 2019 ob 19.00 v Hiši Poezije v Berlinu, Knaackstraße 97 (Kulturbrauerei), 10435 Berlin, in dan kasneje v Lesesaal Hamburg ob 19.30. Pisateljice Gabriela Babnik, Miriam Drev, Darja Korez in Tanja Tuma so brale svoja dela v slovenščini, v nemščini je odlomke interpretiral nemški igralec Urs Remond. Ob klavirski spremljavi Gregorja Jagodica je slovenske samospeve odpel baritonist Miha Brkinjač. Ob dogodku je odbor Mira v sodelovanju s Slovenskim kulturnim centrom v Berlinu izdal brošuro Starke Stimmen. Dogodka je v nemščini povezovala Tanja Tuma in je potekal v sodelovanju med slovenskim in nemškim PEN centrom, v so-organizaciji s Slovenskim kulturnim centrom pri Veleposlaništvu RS v Berlinu.

Ob tej priložnosti smo v sodelovanju s Slovenskim kulturnim centrom v Berlinu izdali brošuro z vzorčnimi prevodi, prevajalec Boštjan Dvorak, z naslovom Starke Stimmen, Slowenische Autorinnen in Hamburg und Berlin – aus dem Kreis von PEN-Klub Mira.

 • 6. 6. 2019 – Barbara Pogačnik se je udeležila branja v Parizu na Marché de la Poesie ter se srečala z Ženskim odborom francoskega PEN. Poročilo je na voljo v pisarni PEN. Gostovanje je nadomestilo načrtovan obisk knjižnega sejma Salon du livre, kjer naj bi se predstavila Stanka Hrastelj in Barbara Pogačnik. Obisk sejma smo prestavili, saj pesnici nista bili vključeni v program JAKRS.
 • Vseh drugih aktivnosti, ki smo jih načrtovali v sklopu mednarodnega sodelovanja ob razpisu za leto 2019, t.j.  udeležba na mednarodnem kongresu PEN v Manili, obisk edinburškega knjižnega festivala, in predstavitev poezije Mete Kušar na Dunaju, nismo izvedli. Razlogi so v pomanjkanju sredstev oziroma njih prerazporeditev na druge aktivnosti mednarodnega sodelovanja v sklopu slovenskega PEN.
 • Obisk puljskega knjižnega sejma Sa(n)jam knjigu decembra 2019 še načrtujemo.

MEDIJSKI ODZIVI NA PROGRAMSKE ENOTE

Medijski odzivi na Mirine dogodke so vedno bolj uspešni in odmevni.

Objave o razpisih, dogodkih in avtoricah je mogoče najti spletni straniwww.mira.si

in na FB strani

https://www.facebook.com/search/top/?q=mira%20%C5%BEenski%20odbor%20sc%20pen&epa=SEARCH_BOX.

Obe strani pro bono za ŽO SC PEN Mira ureja prevajalka Neža Vilhelm.

Medijske objave – povezave

Novice, Bojan Wakounig, Intervju: Amina Majetič

http://www.novice.at/novice/intervju/intervju-amina-majetic-pesnica-in-glasbenica-nepredstavljivo-s-cim-so-se-pisateljice-vse-ukvarjale/

Vrabec Anarhist, Neža Vilhelm, V spomin ob rojstnem dnevu

RTVSLO – Iranska novinarka

https://www.rtvslo.si/kultura/knjige/iranska-novinarka-siva-nazar-ahari-o-zivljenju-v-ljubljani-tu-sem-nasla-svoj-mir-in-svobodo/481703

Total Slovenia News

https://www.total-slovenia-news.com/lifestyle/3165-persecuted-iranian-journalist-finds-new-home-in-ljubljana

Zadnje novice

http://zadnjenovice.info/news/iranska-novinarka-siva-nazar-ahari-o-zivljenju-v-ljubljani?uid=465220

Marijan Zlobec

Objava o gostovanju v Berlinu

https://www.rtvslo.si/kultura/knjige/zenski-odbor-slovenskega-centra-pen-gostoval-v-berlinu-in-hamburgu/489617

Objave o nagradi mira – oktober 2019

https://www.sta.si/2684426/nagrada-mira-za-nedo-rusjan-bric
https://www.delo.si/kultura/knjiga/osma-lavreatka-neda-rusjan-bric-235565.html
https://4d.rtvslo.si/arhiv/kultura/174642886
https://www.dnevnik.si/kultura/knjiga
http://www.ung.si/sl/novice/2092/nagrada-mira-za-nedo-rusjan-bric/
https://robin.si/index.php/lokalno/kultura/item/6500-letosnja-mira-novogoriski-reziserki-in-igralki-nedi-rusjan-bric
https://www.nova-gorica.si/v-srediscu/2019101015412764/Odmevna-nagrada-mira-mag.-Nedi-Rusjan-Bric/
https://www.primorski.eu/kultura/nagrada-mira-nedi-rusjan-bric-BF362245
http://veza.sigledal.org/prispevki/nagrada-mira-za-nedo-rusjan-bric

RAZNO – novo vodstvo Mire

Člani in članice Ženskega odbora Mira smo se 30. 9. 2019 zbrali v prostorih DSP/PEN na letnem zboru ter izvolili novo predsednico in članice Upravnega odbora, saj je prejšnjim predstavnicam skladno s pravili delovanja odbora potekel triletni mandat.

Izvoljene so bile:

Gabriela Babnik Outtara – predsednica

Miriam Drev – članica UO

Tanja Tuma – članica UO

Helena Kraljič – članica UO

Meta Kušar – članica UO

Tatjana Pregl Kobe – članica UO

Lea Flis – članica UO

Novo vodstvo je objavljeno tudi na spletni strani https://www.mira.si/organi-mire/.

Poročilo o delovanju Mire sem pripravila prejšnja predsednica.

Tanja Tuma, pisateljica, l. r.

Članica UO ženskega odbora SC PEN MIRA

www.mira.si

Članica Upravnega odbora PIWWC

http://www.piwwc.org/

www.tanjatuma.com

Meta Kušar – članica UO

Tatjana Pregl Kobe – članica UO

Lea Flis – članica UO

Novo vodstvo je objavljeno tudi na spletni strani https://www.mira.si/organi-mire/.

Poročilo o delovanju Mire sem pripravila prejšnja predsednica.

Tanja Tuma, pisateljica, l. r.

Članica UO ženskega odbora SC PEN MIRA

www.mira.si

Članica Upravnega odbora PIWWC

http://www.piwwc.org/

www.tanjatuma.com

Comments are closed.